iso
english
Naslovnica    Sadržaj   Linkovi

Tvrtka DAIHEN VARSTROJ donirala Tehničkom fakultetu digitalni uređaj za zavarivanje Welbee P500L

U organizaciji Alumni kluba Tehničkog fakulteta, u ponedjeljak 8. prosinca 2014. godine, na Fakultetu je predstavljena nova generacija digitalnih uređaja za zavarivanje i robotizirano zavarivanje tvrtke DAIHEN VARSTROJ. Tom prigodom tvrtka DAIHEN VARSTROJ donirala je Tehničkom fakultetu uređaj za zavarivanje WB P500L u vrijednosti od približno 100 000 kn.

Donirani uređaj pripada najnovijoj generaciji inverterskih uređaja za zavarivanje Welbee koji omogućavaju postizanje odličnih rezultata kod zavarivanja uz primjenu čistog CO2 kao zaštitnog plina. Također, upravljački sklop uređaja omogućava povezivanje uređaja na računalnu mrežu te upravljanje i kontrolu parametara zavarivanja putem računala, tableta i pametnih telefona.

DAIHEN VARSTROJ postao je dio DAIHEN korporacije, koja se bavi razvojem zavarivanja gotovo već 100 godina. Time je DAIHEN korporacija, uz lokacije u Japanu, Kini i Tajlandu, dobila i proizvodno/razvojni centar za Europu u Sloveniji.

Jedan od važnih aspekata djelovanja DAIHEN VARSTROJ-a je kontakt sa stručnom javnošću u svijetu zavarivanja. DAIHEN je svjestan da profesionalni razvoj zavarivanja i robotike nije moguć bez suradnje institucija sa područja zavarivanja, te se opredijelio za jedinstvenu kampanju u Europi; u kojoj je donirao dvadesetak vrhunskih strojeve i robota za zavarivanje u ukupnom iznosu od gotovo 250.000 €. U tu skupinu je uvršteni i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci kao ustanova od posebnog značaja za obrazovanje stručnjaka u područja zavarivanja.

 


Datum zadnje promjene
: 10.12.2014       Kontakt:      
Za sadržaj stranice odgovara:
Copyright (c) 2005. www.riteh.uniri.hr, Sva prava pridržana;   Grafičko oblikovanje: ..:: design project ::..
Korisničko ime:
Lozinka: