iso
english
Naslovnica    Sadržaj   Linkovi
Izvedena prva ispitivanja vozila Riteh Racing Team Formula Student na stazi zračne luke Grobnik

U petak 18. lipnja 2010. izvedena su na stazi zračne luke Grobnik prva ispitivanja vozila Formula Student koje je izradio Riteh Racing Team s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Vozilo je prije toga tek probno ispitano na parkirališnom prostoru oko zgrade Tehničkog fakulteta. Vozilo je tijekom ispitivanja pokazalo očekivane rezultate i potvrdilo uspješnost projekta i izvedbe. Tijekom vožnje izrađene su brojne snimke.
Tijekom probnih vožnji u kojima su sudjelovali svi potencijalni vozači prijavljeni za natjecanje na stazi Silverstone u Engleskoj u vremenu od 15. do 18. srpnja 2010. gdje će ovo vozilo predstavljati Sveučilište u Rijeci u međunarodnoj konkurenciji, prikupljena su zapažanja vezana uz dinamiku vozila, rad elektroničke opreme i upravljačke programske podrške, grijanje i temperaturu dijelova, posebno zračnica na točkovima.

Mjerenja temperature dijelova provedena su primjenom termovizijskoga snimanja opremom Tehničkog fakulteta. Na vozilo je ugrađen uređaj za tro-koordinatno mjerenje ubrzanja, spojen na računalo i drugu mjernu opremu na vozilu. Na taj način je moguće rekonstruirati podatke ponašanja vozila tijekom svake izvršene probne vožnje. Prikupljena zapažanja i mjerenja koristiti će se za daljnja poboljšanja na vozilu, kako bi se postigla čim bolja vozna svojstva za potrebe uspješnog natjecanja.

Ovom prilikom želimo posebno zahvaliti upravi zračne luke Grobnik na ustupanju staze za potrebe probnih vožnji i druge podrške za potrebe sigurnosti vozača i vozila.

Prof. dr. sc. Vladimir Medica – faculty advisor

 


Datum zadnje promjene
: 28.06.2010       Kontakt:      
Za sadržaj stranice odgovara:
Copyright (c) 2005. www.riteh.uniri.hr, Sva prava pridržana;   Grafičko oblikovanje: ..:: design project ::..
Korisničko ime:
Lozinka: