iso
english
Naslovnica    Sadržaj   Linkovi

NEMATE BAŠ NOVACA ZA STUDIRANJE?
NE BRINITE, DIPLOMIRAT ĆETE  I TADA LAKO OTPLATITI KREDIT ZA STUDIJ

 

Zagrebačka banka i Sveučilište u Rijeci stvorili su jedinstveni program financiranja studenata. Povoljnim  kreditom uz minimalnu kamatnu stopu, koji ćete otplaćivati tek po završetku studija, možete pokriti troškove smještaja, školarine i knjiga. 
            
Ako ste povlašteni student, zapravo  plaćate  najviše 2 posto kamate godišnje, jer je kamatna stopa subvencionirana. Za sve studente Sveučilišta u Rijeci koji ne ostvare pravo na subvencioniranu kamatnu stopu,  Zagrebačka banka  je pripremila posebno umanjenu kamatnu stopu.

Rok otplate kredita je čak deset godina. Iznos kredita odobrava se u eurima, a mjesečno se za pokrivanje troškova života/studiranja isplaćuje od 70 do 300 eura u kunskoj protuvrijednosti za vrijeme roka korištenja kredita. Maksimalan iznos kredita za plaćanje troškova školarine je 11.000 eura.

Tko su povlašteni studenti?
To su studenti određeni Odlukom Povjerenstva za provođenje postupka za dodjelu studentskih kredita,  sukladno Pravilniku o kreditiranju studenata Sveučilišta u Rijeci.

Što oni dobivaju?
Jedna je od najvećih prednosti studentskih kredita Zagrebačke banke da se oni počinju otplaćivati tek po završetku studija, a i tada je moguć jednogodišnji poček.

Za vrijeme studiranja i korištenja kredita te za vrijeme počeka, povlašteni studenti plaćaju samo 2 posto naknade za iskorišteni kredit. Ostatak do pune kamatne stope od 7,40 posto, subvencionira se iz  Riznice.

Riznicu osnivaju Sveučilište u Rijeci, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te ulažu sredstva kako je to regulirano Sporazumom o Programu kreditiranja studenata Sveučilišta u Rijeci.  

U trenutku kad ovi studentski krediti krenu u otplatu,  Sveučilište u Rijeci će za povlaštene studente odnosno za studente koji zadovolje uvjete što ih je odredilo  Sveučilište, subvencionirati kamatu i tijekom otplate kredita, u iznosu određenom Pravilnikom  o kreditiranju studenata Sveučilišta u Rijeci.

Ostali studenti

Tko?

Korisnici ovih studentskih kredita mogu biti studenti sveučilišnih i stručnih preddiplomskih, diplomskih, poslijediplomskih studija Sveučilišta u Rijeci odnosno studija na drugim sveučilištima koja ne postoje na Sveučilištu u Rijeci, a koji su zatražili povlašteni studentski kredit čiju kamatu subvencionira Sveučilište u Rijeci, ali nisu ostvarili pravo na subvenciju.

Kako i pod kojim uvjetima?

Za njih je kamatna stopa na studentske kredite manja za  0,10 p.p. nego kod komercijalnih uvjeta kreditiranja.
Tako za kredite za plaćanje školarine kamatna stopa iznosi 7,40%,  a za plaćanje troškova života  7,70%  godišnje.
Svi ostali uvjeti izjednačeni su s uvjetima koji vrijede za standardne studentske kredite Zagrebačke banke uz valutnu klauzulu u euru.

Nemojte ni ovo propustiti – studentski život može biti jednostavniji i bolji!

Studentski krediti nisu jedina prednost koju dobivate  u Zagrebačkoj banci.  
Tu je cijela Studentska lepeza mogućnosti!

U Student Lepezi Zagrebačke banke,  za samo pet kuna mjesečno, dobivate račune i kartice, internetsko i bankarstvo putem mobitela. A otkaže li vam auto vjernost u zemlji ili u inozemstvu, samo nazovite Servis centar koji će u trenu sve riješiti – i to dobivate u Student lepezi kao i putno osiguranje u inozemstvu te pravnu pomoć.

 


Datum zadnje promjene
: 20.11.2009       Kontakt:      
Za sadržaj stranice odgovara:
Copyright (c) 2005. www.riteh.hr, Sva prava pridržana;   Grafičko oblikovanje: ..:: design project ::..
Korisničko ime:
Lozinka: