Tehnički fakultet u Rijeci
BAZE PODATAKA - ARHIVA OBAVIJESTI

 

 

12.10.2012.

SAGE journals - besplatan pristup svim resursima baze do kraja listopada (potrebno je registrirati se)


07.05.2012.
Putem knjižnice Tehničkog fakulteta odobren je slobodan pristup bazi IEEE CSDL (Computer Society Digital Library) do 27. svibnja 2012.g.
CSDL nam nudi pristup recenziranim člancima iz 27 časopisa i više od 4.100 publikacija sa savjetovanja koje pokrivaju područje računalstva.
Na web stranici CSDL-a (gore desno) otvorite izbornik LOGIN i upišite traženo (za usename i password obratite se voditeljici knjižnice).
Kada se pojavi tekst "Welcome University of Rijeka", omogućen Vam je pristup na navedene sadržaje.
Nakon završetka rada, molimo Vas da "kliknete" na LOGOUT (gore desno).
Napomene o downloading-u i distribuciji pročitajte na http://www.computer.org/policies.htm


07.09.2011.
MATDAT.COM baza sadrži monotone, cikličke i zamorne materijalne parametre konstrukcijski relevantnih metalnih materijala (nelegirani čelici, niskolegirani čelici, visokolegirani čelici, legure titana i aluminija, željezni i čelični lijevovi itsl.). Baza je namijenjena prvenstveno stručnjacima u industriji, inženjerima, znanstvenicima, profesorima i studentima tehničkih fakulteta.
U cilju čim veće vjerodostojnosti sadržaja, u bazu se uvrštavaju isključivo podaci prikupljeni iz relevantnih izvora (znanstveni članci, članci objavljeni na konferencijama, priručnici i disertacije) što ih čini u potpunosti provjerivima.
U okviru slobodnog pristupa (MATDAT FREE opcija dostupna je nakon besplatne registracije) moguće je pristupiti cjelokupnom sadržaju baze. Napredne opcije pretraživanja i uspoređivanja podataka o materijalima dostupne su u okviru povlaštenog pristupa (MATDAT PRO opcija)
Korištenje svih dostupnih opcija i mogućnosti MATDAT.COM informacijskog sustava moguće je ostvariti i vlastitim doprinosom odnosno slanjem (vlastitih) dodatnih podataka o materijalima, a koji trenutno nisu sadržani u bazi podataka.VIŠE O BAZI


21.07.20011
Cambridge Journals - besplatni pristup svim člancima izdanim u 2009. i 2010.g. do 30. kolovoza 2011.g. (nije potrebna registracija)


20.05.2011.
IEEE Xplore baza podataka - omogućen je probni pristup od 23.05.2011. do 23.06.2011.g. putem računala sa IP raspona Fakulteta. Korisnici IEEE Xplore online knjižnice imaju pristup do više od 1,6 milijuna cjelovitih tekstova. Uključena su sva IEEE periodična izdanja, izvješća sa konferencija i standardi.
IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) najveće je svjetsko profesionalno tehničko udruženje. Sa svojih preko 365 000 članova iz 160 zemalja, to društvo vodeći je autoritet u širokom rasponu područja tehničkih znanosti, od svemirskih istraživanja, računala i telekomunikacija do biomedicinskog inžinjeringa, električne energije i potrošačke elektronike. Posvećeno napretku tehnologije, IEEE izdaje 30% ukupne svjetske literature iz područja električnog i elektroničkog inžinjeringa; područja računalnih znanosti, te je razvilo više od 900 industrijskih standarda. Organizacija je također pokrovitelj brojnih međunarodnih konferencija iz područja tehničkih znanosti svake godine.


22.04.2011.
Putem knjižnice Tehničkog fakulteta odobren je slobodan 30-dnevni pristup bazi IEEE CSDL (Computer Society Digital Library) do 20. svibnja 2011.g.
CSDL nam nudi pristup recenziranim člancima iz 27 časopisa i više od 3.800 publikacija sa savjetovanja koje pokrivaju područje računalstva.
Na web stranici CSDL-a (gore desno) otvorite izbornik LOGIN i upišite traženo (za usename i password obratite se voditeljici knjižnice).
Kada se pojavi tekst "Welcome University of Rijeka", omogućen Vam je pristup na navedene sadržaje.
Nakon završetka rada, molimo Vas da "kliknete" na LOGOUT (gore desno).
Napomene o downloading-u i distribuciji pročitajte na http://www.computer.org/policies.htm


14.05.2010.
IEEE Computer Society Digital Library - besplatni pristup do 12.06.2010.g.
(za username i password obratite se voditeljici knjižnice)


29.09.2009.
IEEE Computer Society Digital Library
- besplatni pristup do 28.10.2009.
(za username i password obratite se voditeljici knjižnice)


07.04.2009.
SAGE - besplatni pristup do kraja travnja. Ako to već niste prije učinili, potrebno je registrirati se... više27.09.2008.
PROXY SERVER Centra za online baze podataka - pristup bazama podataka sa bilo kojeg računala, uz korištenje osobnog AAI korisničkog imena i lozike ...više

23.07.2008.
Referex baza - dostupna u probnom periodu do 2. kolovoza 2008.g. putem sučelja Engineering Village


27.06.2008.
Wiley-Blackwell - jedinstvena kolekcija nakon sjedinjenja baza Blackwell-Synergy i Wiley-Interscience. ... više16.06.2008.
EBSCOhost 2.0 - novo sučelje predstavlja veliki napredak u tehnologiji pretraživanja..više


16.06.2008.
Web of Science - baza izdavača Thomson-Reuters bogatija je za preko 700 novih časopisa čija posebnost je njihova regionalna orijentiranost ... više


8.11.2007.
IEEE Xplore baza podataka -omogućen je probni pristup do 30.11.2007.g. putem IP raspona ustanovama iz područja tehničkih znanosti. Korisnici IEEE Xplore online knjižnice imaju pristup do više od 1,6 milijuna cjelovitih tekstova. Uključena su sva IEEE periodična izdanja, izvješća sa konferencija i standardi.
IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) najveće je svjetsko profesionalno tehničko udruženje. Sa svojih preko 365 000 članova iz 160 zemalja, to društvo vodeći je autoritet u širokom rasponu područja tehničkih znanosti, od svemirskih istraživanja, računala i telekomunikacija do biomedicinskog inžinjeringa, električne energije i potrošačke elektronike. Posvećeno napretku tehnologije, IEEE izdaje 30% ukupne svjetske literature iz područja električnog i elektroničkog inžinjeringa; područja računalnih znanosti, te je razvilo više od 900 industrijskih standarda. Organizacija je također pokrovitelj brojnih međunarodnih konferencija iz područja tehničkih znanosti svake godine. Više o bazi na stranicama Centra za online baze podataka.


5.11.2007.
SAGE Journals Online - omogućen je besplatan pristup do 30.11.2007.g., ali da bi se baza koristila potrebno je individualno se registrirati. SAGE Publications izdaje preko 470 časopisa iz područja ekonomije, društvenih i humanističkih znanosti, te općenito znanosti, tehnologije i medicine. SAGE Journals Online je platforma koja pruža online pristup cjelovitim tekstovima pojedinih časopisa. SAGE Full-Text Collections je baza specijalizirana po područjima, a također je dostupna putem Sage Journals Online.Više o bazi na stranicama Centra za online baze podataka.


29.06.2007.
Putem pretraživača Scirus koji trenutrno sadrži 415 miliona dokumenata, a u suradnji s Elsevierom, Centar za online baze podataka ugradio je poveznice na cjelovite tekstove radova koje vode direktno iz rezultata pretraživanja.


26.06.2007.
ISI Web of Knowledge - Journal Citation Reports za 2006.g. Centar za online baze obavještava korisnike da su dostupni Journal Citation Reports® za 2006. godinu. Sa ovim novim podacima biti ćete sigurni da pristupate najaktualnijim dostupnim informacijama i to utvrđujući značaj pojedinog časopisa i njegov utjecaj na svjetsku znanstvenu zajednicu.[Prethodna obavijest]


21.05.2007
Centar za online baze podataka osigurao je besplatan pristup na više od 500 e-knjiga na ScienceDirect platformi
. Pretraživanje naslova moguće je s iste adrese, a popis naslova možete vidjeti ovdje.
Probni pristup traje do 31. srpnja i moguć je samo iz IP adresnog prostora CARNet mreže.

Books on ScienceDirect sadrži:
- knjige izdavača Elsevier, Academic Press i Pergamon iz raznih disciplina
- e-knjige koje nude sadržaje dodane vrijednosti, koji su nadopuna informacijama sadržanim u e-časopisima
- korisničko sučelje prilagođeno laganom pronalaženju informacija
- sustave obavješćivanja koji omogućuju pristizanje obavijesti ukoliko se pojavi novi naslov iz područja Vašeg znanstvenog interesa
- mogućnosti pregledavanja (browse) koji osiguravaju detaljan uvid u određeno znanstveno područje
- poveznice na druge tekstove u e-knjigama i e-časopisima
Više informacija o Books on ScienceDirect potražite na http://info.sciencedirect.com/content/books/.


25.04.2007
Pretraživanje više baza podataka odjednom Search Solver alatom je nova usluga Centra za online baze podataka koja bi trebala olakšati pristup raspoloživim znanstvenim informacijama.


22.02.2007.
Program EndNote Web besplatno je na raspolaganju svim ISI – Web of Knowledge korisnicima. EndNote Web je program za pretraživanje baza podataka, organiziranje relevantnih rezultata pretraživanja (referenci) i stvaranje bibliografija za različite svrhe (npr. literaturni navodi na kraju rada u časopisu, doktorske disertacije ili neke druge publikacije). Više informacija o ovom izrazito korisnom alatu možete saznati u nastavku:
- više o programu EndNote Web (informacije Centra za online baze)
- ISI Web of Konwledge - EndNote Web (information).


5.01.2007.
Omogućen je pristup citatnim bazama podataka i faktorima utjecaja putem ISI Web of Knowledge. Radi se o Journal Citation Reports ( s faktorom utjecaja za 2005.g.) i Web of Science (od 1991.g. do danas).
Pristup je omogućen u ustanovi fakulteta i drugim sastavnicama sveučilišta. Prilikom prestanka pretraživanja ovih baza molimo Vas da u gornjem desnom kutu vašeg izbornika kliknete na Logout ili zatvorite web preglednik, budući da je broj istovremenih korisnika ograničen.


 

 

Datum zadnje promjene
: 05.11.2012      Primjedbe i sugestije šaljite na knjiznica@riteh.hr
Copyright (c) 2005. www.riteh.hr, Sva prava pridržana;   Grafičko oblikovanje: ..:: design project ::..