iso
english
Naslovnica 
Arhiva novosti

31.1.2014.
Javna raspravu
Sveučilište u Rijeci temeljem odluke Senata Sveučilišta u Rijeci stavlja na javnu raspravu:
Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o studijima Sveučilišta u Rijeci;
Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku izbora nastavnika, znanstvenika i suradnika u zvanja i na odgovarajuća radna mjesta na Sveučilištu u Rijeci;
Nacrt Strategije razvoja Sveučilišta u Rijeci 2014. - 2020.
Javna rasprava otvorena je do 18. veljače 2014. Vaše prijedloge i primjedbe možete ostaviti na sveučilišnom Share Point Portalu.
31.1.2014.
Pokrenut znanstvenoistraživači projekt financiran od strane Linz Center of  Mechatronics GmbH
Proširivanjem područja suradnje između Tehničkog fakulteta i Linz Center of Mechatronics GmbH pokrenut je znanstveno istraživački projekt na Tehničkom fakultetu financiran od strane tvrtke Linz Center of Mechatronics GmbH. Tema projekta je razvoj posebnih konstrukcija motora sa magnetskim ležajevima, upravljačke i energetske elektronike te njihove aplikacije u industriji. Voditelj projekta je doc.dr.sc. Neven Bulić.

31.1.2014.
Tehnički fakultet i Linz Center of Mechatronics GmbH potpisali konzorcijski ugovor
Tehnički fakultet i Linz Center of Mechatronics GmbH iz Linza, Austrija potpisali su strateški konzorcijski ugovor kojim reguliraju buduću suradnju na područjima istraživanja iz područjima elektrotehnike. Uspješna suradnja između dviju institucija traje već nekoliko godina, te je ovim konzorcijskim ugovorom dodatno proširena. Više o tvrtki Linz Center of Mechatronics GmbH na slijedećem linku: http://www.lcm.at/
30.1.2014.
Materijalna potpora nastavnim i istraživačkim procesima u okviru Laboratorija za automatiku i robotiku od strane Texas Instrumentsa
Tvrtka Texas Instruments u sklopu potpore nastavnim i istraživačkim procesima u okviru Laboratorija za automatiku i robotiku donirala je  osam  laboratorijskih ispitnih sustava te šest evaluacijskih modula baziranih na zadnjoj genaeraciji ARM Cortex A8  i C2000 DSC platformi. Vrijednost donacije je 4000 USD.
27.1.2014.
Predavanje izv. prof. dr. sc. Antona Pleteršeka
Pozivamo Vas na pozvano predavanje u sklopu predmeta Optoelektronika u srijedu, 29. siječnja 2014. u 13:15 sati u P2, koje će održati Izv. prof. dr. sc. Anton Pleteršek s Fakulteta za elektrotehniko Univeze v Ljubljani pod naslovom  Integrirani optički sustavi na čipu (OSoC) - FULLY INTEGRATED OPTICAL SYSTEMs on CHIP – OSoC.
Predavanje će biti na engleskom jeziku.
Pozivamo sve zainteresirane da svojim prisustvom doprinesu ovoj zanimljivoj temi.
Poziv, sažetak predavanja, CV predavača   
27.1.2014.
Donacija tvrtke ARDOR d.o.o.
Tvrtka ARDOR d.o.o. iz Zagreba donirala je i implementirala u Laboratorij za automatiku i robotiku na Zavodu za automatiku i elektroniku sustav za detekciju požara temeljen na HSSD/ASD modelu (High Sensitive Smoke Device - Visoko osjetljivi sustav za detekciju dima) / ASD (Aspirating Smoke Device - Aspiracijski sustav za detekciju dima).
Zahvaljujemo tvrtki ARDOR na vrijednoj donaciji.
22.1.2014.
Upis predmeta u ljetni semestar akademske godine 2013./2014.
obavljat će se u vremenu: od 12. 02. 2014. do 28. 02. 2014.
Opširnije    Obrazaci
22.1.2014.
BIT Scholarship for International Students From University of Rijeka 2014-2015
Beijing Institute of Technology (BIT) is offering up to 5 Central and Eastern Europe Scholarships for students from University of Rijeka to pursue Master or PhD degree programs in BIT, or 10 students for exchange program in BIT.
Application procedures    Admission Book 2014
17.1.2014.
Predavanje o programu Erasmus+
će se održati u četvrtak, 23. siječnja 2014., u 12:30 sati na Filozofskom fakultetu u Rijeci.
Opširnije
17.1.2014.
Sklopljen Sporazum o suradnji na znanstvenoistraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima s tvrtkom ELCON GERAETEBAU d.o.o. iz Rijeke
Fakultet je sklopio Sporazum o suradnji na znanstvenoistraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima s tvrtkom ELCON GERAETEBAU d.o.o. iz Rijeke. Sporazumne strane iskazuju interes za suradnjom na istraživačko razvojnim i obrazovnim projektima kao i na ostalim područjima od zajedničkog interesa. Sporazum je okvirnog karaktera, a suradnja unutar svakog područja provodit će se u okviru pojedinačnih projekata.
16.1.2014.
Objavljen natječaj za Vrhunske stipendije Zaklade "Dr.ing. Dino Škrapić, MBA"
Detalji natječaja, propozicije i prijavnica nalaze se na http://www.zaklada-dinoskrapic.hr/vrhunska-stipendija/natje%C4%8Daj-elektrotehnika/
14.1.2014.
Natječaj SZSuR za studentske projekte u 2014. godini
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci raspisuje Natječaj za studentske projekte u 2014. godini. Prijave na Natječaj traju do 30.01.2013. godine u 23:59:59 sati. Na Natječaj se mogu prijaviti studenti pojedinci, grupe studenata, studentske udruge uvedene u registar udruga Sveučilišta u Rijeci i druge studentske organizacije Sveučilišta u Rijeci.
Više o natječaju pročitajte ovdje.
Pozivaju Vas i da se prijavite na radionicu ''Kako napisati projektni prijedlog'' koja će se održati 20. siječnja 2014. Prijaviti se možete ovdje do subote 18. siječnja 2014. g.
Također Vas pozivaju, ukoliko imate ideju za projekt, pitanja ili prijedloge da im se pridružite u četvrtak, 16.01.2014. , 12.00h u studentskim prostorijama Tehničkog fakulteta na radnom sastanku vezanom uz navedenu tematiku.
14.1.2014.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) raspisalo je
Natječaj za dodjeljivanje minimalno 2.650 državnih stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2014. godinu
Prijave na natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija podnose se počevši od 13. siječnja 2014. do 31. siječnja 2014. godine.
Opširnije
14.1.2014.
Objavljen Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada Primorsko-goranske županije
Dostavljanje prijedloga za dodjelu nagrada s obrazloženjem i potrebnom dokumentacijom najkasnije do 15. veljače 2014.
Natječaj
13.1.2014.
Loredana Simčić, prof., obranila je doktorsku disertaciju
Loredana Simčić, prof., sa Zavoda za matematiku, fiziku, strane jezike i kineziologiju, obranila je na Zajedničkom sveučilišnom poslijediplomskom doktorskom studiju matematike Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu doktorsku disertaciju pod naslovom "Kodovi iz blokovnih dizajna i njihovih orbitnih matrica". Obrana je održana 16. prosinca 2013. na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci pred povjerenstvom u sastavu dr. sc. Mario-Osvin Pavčević, red. prof. FER-a, Zagreb, dr. sc. Dean Crnković, red. prof. Odjela za matematiku, Rijeka, i dr. sc. Vedran Krčadinac, izv. prof. PMF-a, Zagreb.
10.1.2014.
Natječaj za studentske projekte iz kulture i umjetnosti
Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci organizira natječaj za studentske projekte iz kulture i umjetnosti u 2014. godini. Natječaj je otvoren do 30. siječnja 2014. godine, a mogu se prijaviti studenti, grupe studenata i studentske udruge. Natječaju se može pristupiti preko mrežnih stranica Studentskog kulturnog centra http://www.skc.uniri.hr/skc-natjecaj/.
08.01.2014.
Prvi istraživački FP7 projekt na Tehničkom fakultetu
Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci ušao je 01. studenoga 2013. godine, nakon iznimno visoke evaluacijske ocjene (14 od 15 bodova) od strane Europske komisije, u istraživački FP7 projekt pod nazivom "GOLDFISH - Detection of Watercourse Contamination in Developing Countries using Sensor Networks".
Na projektu sudjeluje 11 partnerskih institucija iz akademskog i gospodarskog sektora iz devet zemalja.
Ukupan budžet projekta je oko 2,6 milijuna eura, od čega Tehničkom fakultetu pripada oko 150 tisuća eura.
Uloga Tehničkog fakulteta je ostvarivanje napajanja senzora za mjerenje onečišćenja u rijekama iskorištavajući energiju samog riječnog toka.  Projekt je ispred Tehničkog fakulteta uspješno prijavio tim Laboratorija za precizno inženjerstvo (prof. dr. sc. Saša Zelenika, David Blažević i Ervin Kamenar), a na projektu sudjeluju i djelatnici Fakulteta prof. dr. sc. Senka Maćešić, dr. sc. Goran Gregov i Kristina Marković. Opširnije
07.01.2013.
Nastupno predavanje
Viši asistent dr. sc. Vladimir Glažar, dipl. ing. stroj. – pristupnik za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent, održat će nastupno predavanje za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent, pred nastavnicima i studentima.
Nastupno predavanje bit će održano u petak,  17. siječnja  2014., u 10:00 sati u učionici U1.
Opširnije
      Kontakt:      
Copyright (c) 2005. www.riteh.uniri.hr, Sva prava pridržana;   Grafičko oblikovanje: ..:: design project ::..
Korisničko ime:
Lozinka: