iso
english
Naslovnica 
Arhiva novosti

30.4.2013.
Stručni posjet RHE Velebit studenata diplomskog studija
U petak 26. travnja 2013. studenti upisani na kolegij Elektrane, diplomskog studija elektrotehnike i strojarstva, posjetili su reverzibilnu hidroelektranu (RHE) Velebit, Obrovac. U posjet se putovalo autobusom, a u RHE Velebit su ih dočekali ljubazni zaposlenici Hrvatske elektroprivrede – HEP Proizvodnja.
Imali su priliku čuti i pogledati osnovne dijelove reverzibilne hidroelektrane – turbinsko postrojenje, generatorsko postrojenje, rasklopno postrojenje te sustav upravljanja elektranom. Studenti se zahvaljuju pogonskom osoblju na stručnom vodstvu.
U povratku za Rijeku, zaustavili su se u Smiljanu i posjetili Memorijalni centar Nikola Tesla, gdje su uz stručno vodstvo razgledali Teslinu rodnu kuću i replike nekih od Teslinih najvećih izuma.
Slike sa putovanja
29.4.2013.
Poziv volonterima za volontiranje na Student day festivalu
koji će se ove godine održavati od 20. – 25. svibnja 2013. godine.
Ovogodišnji već četvrti po redu SDF, kao što smo naveli, održat će se cijeli tjedan te će ga obilježiti više kulturnog sadržaja nego do sad: izložbe i kazališne predstave, a posljednja dva dana održat će se prezentacije studentskih udruga, sportske aktivnosti i koncerti. Zbog svega toga trebat će veći broj volontera kojima će se obavljeni rad upisati u volontersku knjižicu, te Vas pozivamo da se prijavite u što većem broju.
Obrazac možete skinuti na http://www.sz.uniri.hr/vijesti/poziv-volonterima-111, a prijaviti se možete slanjem ispunjenog obrasca na e-mail: , zaključno sa 6. svibnja 2013. g.
29.4.2013.
NZPUSS objavio Javni natječaj za dodjelu 437 stipendija studentima sveučilišnih i stručnih studija za akademsku godinu 2012./2013.
Rok za prijavu: 20. svibnja 2013. godine
Natječaj
26.4.2013.
Donesena odluka o osnivanju Radne skupine za pripremu projektnog prijedloga za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Odluka
26.4.2013.
Uručen Certifikat AZVO-a
Ravnateljica AZVO-a prof. dr. sc. Jasmina Havranek i zamjenica ravnateljice dr. sc. Vesna Dodiković Jurković uručile su dekanu našeg fakulteta Certifikat kojim se potvrđuje da je sustav osiguravanja kvalitete Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u razvijenoj fazi. Certifikat su uručile na 7. sjednici Fakultetskog vijeća, održanoj 26. travnja 2013., a kojoj je nazočio i rektor riječkog sveučilišta prof. dr. sc. Pero Lučin. Ovime je Tehnički fakultet postao prva sastavnica Sveučilišta u Rijeci koja ovakav certifikat posjeduje.
Certifikat
24.4.2013.
Predstavljanje rezultata projekta „Uspostava pravnog okvira za suzbijanje pojava diskriminacije i korupcije s ciljem unapređenja akademskog integriteta“ studentima Sveučilišta u Rijeci
Projektni rezultati će biti predstavljeni u Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u petak, 26. travnja 2013. godine s početkom u 10:00 sati.

Poziv studentima
22.4.2013.
Povjerenstvo za provođenje prethodnog postupka za izbor dekana dostavilo je izvješće o obavljenim radnjama u postupku
Izvješće
18.4.2013.
Start Up Camp
Od 20. do 25. svibnja 2013. godine u Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci (SteP Ri) održat će se drugi po redu Start Up Camp u organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj te u partnerstvu s: CISEX – Udrugom Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera, STeP Ri – Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, CRANE – Hrvatskom mrežom poslovnih anđela i ZIP – Zagrebačkim inkubatorom poduzetništva.
Cilj Start Up Campa (2013) je prijenos poduzetničkih ideja u održivo poslovanje, a zamišljen je kao natjecanje studenata i mladih poduzetnika. Posebno povjerenstvo odabrat će trideset polaznika prijavljenih na natječaj objavljen na mrežnim stranicama http://startupcamp.com.hr/. Preko sljedeće poveznice može se pristupiti portalu, naći dodatne informacije o Campu i rokovima te se prijaviti na natječaj.
15.4.2013.
AIESEC info-meeting
AIESEC je međunarodna studentska udruga koja potiče studentsku praksu u brojnim zemljama širom svijeta. Studenti koji se odluče za stručnu praksu odabiru jedinstveno životno iskustvo sa prilikom za usavršavanje u profesiji, putovanjima i novim poznanstvima. Na Tehničkom fakultetu će se 25.4 (četvrtak) u učionici U13 u 17:00h
održati info-meeting gdje će svi zainteresirani iz prve ruke saznati sve potrebne informacije. Molimo studente da se prijave na sljedećem linku: http://bit.ly/AIESEC_infoMeeting
10.4.2013.
Radionica programa Founder Institute
U četvrtak 11. travnja na Tehničkom fakultetu održati će se radionica programa Founder Institute (http://fi.co). Founder Institute je najveći svjetski globalni start-up akcelerator.Više informacija o događaju: http://fi.co/e/2744
8.4.2013.
Nastupno predavanje
Edi Kučan, dipl. ing. strojarstva - pristupnik za izbor u naslovno nastavno zvanje predavač, održat će nastupno predavanje za izbor u naslovno nastavno zvanje predavač, pred nastavnicima i studentima. Nastupno predavanje bit će održano u ponedjeljak, 15. travnja 2013. u 13:00 sati u predavaonici P3. Tema predavanja je:"Teretni sustavi na brodovima za prijevoz tekućeg tereta".
Opširnije
8.4.2013.
Nastupno predavanje
Vladimir Pelić, dipl. ing. strojarstva - pristupnik za izbor u naslovno nastavno zvanje predavač, održat će nastupno predavanje za izbor u naslovno nastavno zvanje predavač, pred nastavnicima i studentima, sukladno odredbama Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja. Nastupno predavanje bit će održano u ponedjeljak, 15. travnja 2013 u 14:00 sati u u predavaonici P3. Tema predavanja je: "Kormilarski strojevi".
Opširnije
8.4.2013.
Predstava „Kuc kuc cabaret“ za studente
U sklopu programa obilježavanja 10 godina Zaklade Sveučilišta u Rijeci, 11. i 12. travnja u 21 sat u Kalvariji izvest će se posebna inačica predstave „Kuc kuc cabaret“. Zainteresirani studenti karte mogu kupiti po cijeni od 20 kuna od ponedjeljka do petka u uredu Zaklade ili u srijedu 10. travnja od 11 do 13 sati na štandu na Korzu (kod pošte). Karte je moguće rezervirati i mailom na .
5.4.2013.
Alumni TFRi poziva svoje članove i sve zainteresirane na
predavanje “PLOVIDBA MOREM I RIJEKAMA U DREVNOJ KINI” - O morskim i riječnim brodovima, kanalima i prevodnicama, brodskoj opremi i vađenju potonulih stvari s dna
Predavač: Josip Luzer, profesor v. škole u mirovini.
Predavanje će se održati u petak, 5. travnja 2013. godine, s početkom u 12.00 sati, u predavaonici P1, na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Vukovarska 58.
Poziv na predavanje
5.4.2013.
Nastupno predavanje
Viši asistent dr. sc. Marino Brčić, dipl. ing. strojarstva – pristupnik za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent, održat će nastupno predavanje za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent,  pred nastavnicima i studentima. Nastupno predavanje bit će održano u ponedjeljak 15. travnja 2013. u 13:00 sati u prostoriji U12. Tema predavanja je: „Torzija grednih nosača kružnih poprečnih presjeka“.
Opširnije
3.4.2013.
Povjerenstvo za provođenje prethodnog postupka za izbor dekana objavljuje
Prikupljanje prijedloga - prijava za dekana za mandatno razdoblje ak. god. 2013./14., 2014./15. i 2015./16.
Objava
3.4.2013.
Bestplatna savjetovanja za studij u inozemstvu sa studentima i predstavnicima inozemnih sveučilišta
U Institutu za razvoj obrazovanja (IRO) u travnju će se održati niz besplatnih obrazovnih savjetovanja na kojima će učenici i studenti moći saznati kako se prijaviti na studij u inozemstvu, pronaći financijsku potporu za studij i sastaviti uspješan prijavni esej za upis na inozemna sveučilišta. Savjetovanja će se održavati u prostorijama IRO-a te na Facebook zajednici Želim studirati u inozemstvu (http://www.facebook.com/studiranje.u.inozemstvu), a sve informacije dostupne su na www.iro.hr.
Opširnije
2.4.2013.
Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada Zaklade “Hrvoje Požar”
Glavni odbor Zaklade “Hrvoje Požar”, na temelju Poslovnika o dodjeli godišnje nagrade, te Poslovnika o stipendiranju mladih energetičara, objavljuje najtečaj za dodjelu godišnjih nagrada za 2013. godinu. 
Za dodijelu godišnjih nagrada mogu se natjecati znanstveni i stručni djelatnici te studenti energetskog usmjerenja 
koji zadovoljavaju uvjete natječaja. Natječaj je otvoren od 1. do 30. travnja 2013. godine.
Opširnije
      Kontakt:      
Copyright (c) 2005. www.riteh.uniri.hr, Sva prava pridržana;   Grafičko oblikovanje: ..:: design project ::..
Korisničko ime:
Lozinka: