iso
english
Naslovnica 
Arhiva novosti

24.12.2013.
Objavljen natječaj za odabir osobe za obavljanje aktivnosti u okviru Projekta IPA CBC AdriaHUB
Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, objavljuje natječaj za odabir osobe za obavljanje aktivnosti u okviru Projekta IPA CBC AdriaHUB "Bridge technical differences and social suspicions contributing to transform the Adriatic area in a stable hub for a sustainable technological development" s ugovorom o suradnji na Projektu za podršku u realizaciji aktivnosti koje su predviđene Projektom za TFRi. Datum isteka natječaja: 13.1.2014. u 12.00 sati.
Natječaj
24.12.2013.
Studentske radionice i studentska tribina u sklopu IPA projekta ME4CataLOgue
IPA projekt ME4CataLOgue (Mechanical Engineering for Cataloque) - "Hrvatski katalog znanja, vještina i kompetencija za studije strojarstva temeljen na ishodima učenja" aktivno se provodi i na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.
U sklopu projekta provest će se 3 studentske radionice i studentska tribina.
Detaljnije informacije moguće je pronaći na: https://www.facebook.com/pages/ME4CataLOgue/236231189867461
Molimo sve studentice i studente preddiplomskog i diplomskog studija strojarstva, zainteresirane za sudjelovanje na radionicama i studentskoj tribini, da se do 10. siječanja 2014. jave osobno ili putem maila kolegi Lovri Liveriću, .
Opširnije
24.12.2013.
Nastupno predavanje
Viši asistent dr. sc. Sven Maričić, mag. ing. mech.– pristupnik za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent, održat će nastupno predavanje pred nastavnicima i studentima. Nastupno predavanje bit će održano u petak,  17. siječnja  2014., u 13:00 sati u učionici U18. Tema predavanja je: „Primjena aditivne tehnologije i reverznog inženjerstva” .
Opširnije
23.12.2013.
Otvorena javna rasprava o nacrtu Plana razvoja znanstvenoistraživačke infrastrukture u Republici Hrvatskoj
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu Plana razvoja znanstvenoistraživačke infrastrukture u Republici Hrvatskoj.
Javna rasprava otvorena je od 19. prosinca 2013. do 21. siječnja 2014. godine.
Opširnije
23.12.2013.
Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika i šesnaest članova Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj
Kandidate za predsjednika i članove Nacionalnog vijeća mogu predlagati znanstveni instituti, Rektorski zbor, sveučilišni senati, Vijeće veleučilišta i visokih škola, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Hrvatska gospodarska komora, udruge poslodavaca, sindikati u znanosti te znanstvenici i članovi akademske zajednice, a prijedlozi kandidata za članove Nacionalnog vijeća podnose se u pisanom obliku do 31. siječnja 2014. godine na adresu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Opširnije
23.12.2013.
Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju
Članove Odbora predlažu Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Rektorski zbor, Vijeće veleučilišta i visokih škola, znanstvene organizacije, sveučilišta i ministar znanosti, obrazovanja i sporta te druge organizacije i osobe po javnom pozivu, a prijedlozi kandidata podnose se u pisanom obliku i u zatvorenoj omotnici do 31. siječnja 2014. godine na adresu: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb. Opširnije
20.12.2013.
Nastupno predavanje
Viši asistent dr. sc. Sanjin Troha, dipl. ing. strojarstva – pristupnik za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent, održat će nastupno predavanje pred nastavnicima i studentima.
Nastupno predavanje bit će održano  u srijedu,  8. siječnja 2014., u 12 sati u učionici  L9.
Tema predavanja je: "Karakteristike i mogućnosti primjene zupčaničkih planetnih prijenosnika u suvremenim prijenosnicima snage"
Opširnije
20.12.2013.

Mogućnost studentskog stažiranja u trajanju od 13 mjeseci u tvrtki Texas Instruments
Tvrtka Texas Instruments objavila je mogućnost studentskog stažiranja u trajanju 13 mjeseci u Freisingu ( Njemačka ). Zainteresirani studenti se mole da pogledaju materijale u nastavku sa propozicijama natječaja te ukoliko imaju dodatnih pitanja, a obavezno prije slanja prijave mole se da se jave doc.dr.sc. Nevenu Buliću.
Opširnije
20.12.2013.
Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada dodijelila je našem fakultetu Zahvalnicu
za potporu i sudjelovanje u provedbi programa
Održivi razvoj urbane sredine.
Zahvalnica
19.12.2013.
Dodjeljene nagrade najboljim inovatorima s područja Primorske-Goranske Županije
6. prosinca 2013. održana je dodjela nagrada najboljim inovatorima s područja Primorske-Goranske Županije. Dobitnicima su dodijeljena poticajna sredstva osigurana u Proračunu Primorsko-goranske županije u iznosu od 150.000,00 kuna za sufinanciranje razvoja inovacija na području Županije. Temeljem ocjene Povjerenstva za izbor najboljih inovacija diplome su dodijeljene inovatorima za prvih devet najboljih inovacija na temelju javnog natječaja. Asistent David Blažević osvojio je prvu nagradu za autore do 30 god. starosti i drugu nagradu u ukupnom poretku. Koautori inovacije su prof. dr. sc. Saša Zelenika te asistent Ervin Kamenar, svi sa našeg fakulteta.

Čestitke na nagradi!
Diplome

Veze na objave u medijima:
http://radio.hrt.hr/radio-rijeka/clanak/zupanijski-poticaji-za-inovatore/32471/

http://www.pgz.hr/Arhiva_novosti?year=2013&yearActive=yes&month=12&newsId=1867
Novi list
19.12.2013.
Sklopljen Sporazum o suradnji s Brodarskim institutom d.o.o. iz Zagreba
Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci sklopio je Sporazum o suradnji na znanstvenoistraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima s Brodarskim institutom d.o.o. iz Zagreba. Ugovorne strane definirale su načela dugoročne suradnje na projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja. U svrhu ostvarenja zajedničkih ciljeva dogovoren je rad na istraživačkim projektima, prijavi razvojnih projekata prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja, kao i organizaciji radionica i seminara iz područja struke.
18.12.2013.
Komemoracija za preminulog prof. dr. sc. Branka Stanišu
bit će održana u četvrtak 19. prosinca 2013. godine u 10:30 sati u Vijećnici, u prizemlju Fakulteta.
16.12.2013.
Studentski zbor Tehničkog fakulteta vas poziva da se odazovete na
humanitarnu akciju
koja će se tokom ovog tjedna održati na našem fakultetu.
Akcija počinje 16.12. u 09:00h i traje do srijede 18.12. Cilj akcije je sakupljanje hrane i darivanje iste Socijalnoj samoposluzi. Na taj način želimo potaknuti blagdanski duh, te osvijestiti studente o potrebama društva.
U akciji možete sudjelovati  donošenjem konkretnih artikala ( najosnovnije namirnice poput brašna, ulja, šećera, soli, pašte, riže..) u studentske prostorije u prizemlju zgrade Fakulteta.
Nadamo se i veselimo vašem odazivu. Pomozimo drugima i učinimo nečije blagdane malčice sretnijima!
16.12.2013.
Objavljen Javni natječaj Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2014. godinu
Javni natječaj Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti je otvoren do 31. siječnja 2014. godine.
Opširnije
16.12.2013.
Mipro Junior- Poziv za predaju sažetaka radova
Studentski ogranak udruge MIPRO, posvećene informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici poziva sve studente preddiplomskih i diplomskih studija na predaju sažetaka svojih stručnih ili znanstvenih radova za međunarodnu konferenciju MIPRO 2014.
Konferencija će se održavati u Opatiji, od 26. do 30. svibnja 2014. Sudjelovanjem na konferenciji dobivate priliku prezentirati svoj rad i pokazati znanje pred kolegama i stručnjacima. Za sve dodatne informacije posjetite http://www.mipro.hr/MIPRO2014.SP/ELink.aspx, gdje možete pronaći i obrasce za prijavu.
13.12.2013.
Diderotov matematički forum 2013.- Matematika planeta
će se održati 17.12.2013. paralelno u tri europska grada: Zagrebu, Berlinu i Exeteru, a jedno od pozvanih predavanja održat će profesorice s našeg fakulteta: Senka Maćešić, Nelida Črnjarić-Žic: Backward-in-time probabilistic method applied to the Gulf of Mexico oil spill. Predavanje i cijeli forum može se pratiti on-line. Sve informacije i linkovi na predavanja mogu se naći na web-stranici http://mathematics-in-europe.eu/.
Program Diderotovog foruma 
13.12.2013.
Javna obrana prijave teme doktorskog rada
Igor Poljak, dipl. ing., student doktorskog studija, pokrenuo je postupak prijave teme doktorskog rada, pod naslovom: Termodinamička analiza parno-turbinskog postrojenja tankera za ukapljeni plin “ .Javna obrana prijave teme doktorskog rada bit će održana u srijedu 8. siječnja 2014., u 11:00 sati u Vijećnici.
Opširnije 
12.12.2013.
Nastupno predavanje
Dr. sc. Damir Kolić, dipl. ing. brodogradnje – predloženik za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent, održat će nastupno predavanje pred nastavnicima i studentima u ponedjeljak,  23. prosinca  2013. u 10:00 sati u učionici  U5. Tema predavanja je: „Utvrđivanje najpogodnijeg proizvodnog asortimana za brodogradilište konceptom Projektiranje za proizvodnju”.
Opširnije 
12.12.2013.
Preminuo je naš umirovljeni djelatnik prof. dr. sc. Branko Staniša
Obavještavamo sve djelatnike da je preminuo prof. dr. sc. Branko Staniša. Sahrana će biti održana u petak, 13. prosinca 2013., u 11.30 sati na groblju Jamadol u Karlovcu. Našeg dragog umirovljenog djelatnika zadržat ćemo u trajnom sjećanju. Iskrena sućut obitelji.
10.12.2013.
Promocija
će se održati 13.12.2013.
u prostoriji P1 prema slijedećem rasporedu:
u 09.00  sati  magistri inženjeri elektrotehnike
u 11.00 sati   magistri inženjeri elektrotehnike i računarstva

 
10.12.2013.
Potpisan sporazum o suradnji na znanstvenoistraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima s ULJANIK SHIPBUILDING COMPUTER SYSTEMS d.o.o. iz Pule
Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci sklopio je Sporazum o suradnji na znanstvenoistraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima s ULJANIK SHIPBUILDING COMPUTER SYSTEMS d.o.o. iz Pule. Ovim se Sporazumom definiraju načela dugoročne suradnje s naglaskom na istraživačko razvojnim projektima i ekspertizama, obrazovanju djelatnika USCS d.o.o. kroz specijalističke seminare, predavanja i radionice te stručnom i praktičnom usavršavanju studenata Fakulteta kroz studentske prakse.
5.12.2013.
Alumni klub Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci poziva svoje članove i sve zainteresirane na
predavanje „Razvoj proizvoda u grupi Uljanik - izazovi i tehnologije“
koje će se održati u petak, 6. prosinca 2013. godine s početkom u 12:15 sati.
Mjesto održavanja: Tehnički fakultet u Rijeci, predavaonica P1 (prizemlje)
Predavač: Milan Milanović, pomoćnik direktora za CAD/PDM sustave, Brodograđevni projekti, d.o.o.
Poziv .pdf
4.12.2013.
Objavljen natječaj za izbor više nastavnika i suradnika
Prijave se podnose najkasnije u roku od 30 dana od raspisa Natječaja u “Novom listu” odnosno “Narodnim novinama” (relevantan je rok koji zadnji istječe).
Natječaj .pdf
2.12.2013.
Promocija
će se održati 06.12.2013.
u prostoriji P1 prema slijedećem rasporedu:
magistri inženjeri strojarstva u 09.00 sati ,
magistri inženjeri strojarstva i brodogradnje u 11.00 sati .
2.12.2013.
Donesena Odluka o otvaranju javne rasprave o prijedlogu izdavačkog standarda Sveučilišta u Rijeci te o prijedlogu standarda za izradu e-udžbenika Sveučilišta u Rijeci
Javna rasprava traje do 10. prosinca 2013.
Više na http://www.uniri.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=3596%3Aizdavaki-standardi&catid=1%3Avijesti&lang=hr
      Kontakt:      
Copyright (c) 2005. www.riteh.uniri.hr, Sva prava pridržana;   Grafičko oblikovanje: ..:: design project ::..
Korisničko ime:
Lozinka: