iso
english
Naslovnica 
Arhiva novosti

29.06.2010.
Job Opening for two Marie-Curie Early-Stage-Researcher Positions Institute of Computer Science (ICS) Foundation for Research and Technology-Hellas (FORTH), Heraklion, Crete Island, Greece
These positions are funded by the European Commission under the Marie Curie Initial Training Network Programme (project TransForm). The duration of the appointment is 3 years with a possibility of extension funded from other sources. Applications for smaller periods will also be considered.  Applicants may also request to be considered as candidates for the PhD program at the Department of Computer Science, University of Crete, Greece.
FORTH is an equal opportunity employer. Female candidates are particularly encouraged to apply.
More information: http://www.ics.forth.gr/~faturu/transform-opening.html
28.06.2010.
Radionica: BVB CAFE modeller - inovativni softver za modeliranje brodskih konstrukcija
U okviru suradnje Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Zavoda za brodogradnju i inženjerstvo morske tehnologije i  firme as2con-alveus d.o.o. iz Rijeke pozivamo Vas na radionicu - poludnevnu edukaciju iz područja modeliranja brodskih konstrukcija za učinkovitiju primjenu MKE kod strukturne analize, korištenjem novorazvijenog softvera CAFE modeller (BVB d.o.o.). Radionica će se održati u petak 02. srpnja 2010. godine na Tehničkom fakultetu u Rijeci, Vukovarska 58 Rijeka, na Zavodu za brodogradnju i inženjerstvo morske tehnologije, TEMPUS učionica, 2. kat; s početkom u 12:00 sati i trajanjem do 15:30 sati .
Više o CAFE modeller softveru, agendi i načinu prijave .pdf
28.06.2010.
Izvedena prva ispitivanja vozila Riteh Racing Team Formula Student na stazi zračne luke Grobnik
U petak 18. lipnja 2010. izvedena su na stazi zračne luke Grobnik prva ispitivanja vozila Formula Student koje je izradio Riteh Racing Team s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.Vozilo je tijekom ispitivanja pokazalo očekivane rezultate i potvrdilo uspješnost projekta i izvedbe. U probnim vožnjama su sudjelovali svi potencijalni vozači prijavljeni za natjecanje na stazi Silverstone u Engleskoj u vremenu od 15. do 18. srpnja 2010. gdje će ovo vozilo predstavljati Sveučilište u Rijeci u međunarodnoj konkurenciji.
Opširnije
28.06.2010.
Podsjetnik na Eurostudent istraživanja
Ispunite upitnik i potaknite promjene u pravom smjeru!
EUROSTUDENT je istraživanje o kvaliteti studentskog života koje se provodi u 27 europskih zemalja. Upitnik EUROSTUDENT mogu ispuniti studenti koji trenutno studiraju u Hrvatskoj na preddiplomskoj i diplomskoj razini u razdoblju od 02. lipnja do 30. lipnja 2010. na internetskoj stranici www.eurostudent.hr koristeći kao lozinku vlastiti JMBAG ili AAI@EduHr identitet. Upitnik je u potpunosti anoniman.
Obavijest za studente .pdf
18.06.2010.
Obavijest prigodom nadolazećeg praznika Dana antifašističke borbe
Obavješćuju se zaposlenici i studenti da će, prigodom nadolazećeg praznika Dana antifašističke borbe, ponedjeljak, 21. lipnja biti neradni dan. Mole se nastavnici da obavijestite studente o (ne)održavanju nastave odnosno terminu kad će nastavu naknadno održati.
Ured dekana
15.06.2010.
Centar za EU projekte i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci pozivaju na
INFO dan u sklopu Tempus projekta WBC-VMnet

koji će se u sklopu Tempus projekta: WBC-VMnet: Mreža korisnika virtualne proizvodnje – potpora integraciji trokuta znanja, (http://www.wbc-vmnet.rs) održati u petak 18.06.2010. godine u 13:00 sati u prostorijama Znanstveno tehnologijskog parka – SteP RI, Sveučilišta u Rijeci na adresi Slavka Krautzeka 83/A (Kampus Sveučilišta, http://www.step.uniri.hr/kontakt/).
U cilju što bolje organizacije događaja molimo Vas da potvrdite svoje sudjelovanje na skupu do četvrtka 17. 06. 2010. godine do 12:00, potvrdom na mail (ime/na, prezime/na i institucija/poduzeće).
Opširnije
15.06.2010.
Intelov "Intel Challenge Europe Competition for Croatian entrepreneurs" - natječaj za projekte usmjerene na tehnologijsko poduzetništvo
ZANIMLJIVOSTI ZA STUDENTE,TEHNOLOŠKA PODRUČJA (eng.): wireless computing, digital home, enterprise and consumer software, energy, nanotechnology, semiconductors, digital health and biotechnology.
Cilj aktualnog natječaja - za izradu poslovnog plana jest promicati poduzetnički duh i promaknuti projekte s potencijalom u poslovne prilike.
Rok prijave je 1. srpnja 2010. i potrebno je da je barem jedan član skupine STUDENT.
Osim novčanih nagrada moguće je osvojiti putovanje u San Francisco, a više o uvjetima i pravilima natječaja možete naći na: www.intelchallenge.eu.
Opširnije.pdf
11.06.2010.
E-glasnik Centra za EU projekte - Sveučilišta u Rijeci, broj 1.
U glasniku možete naći zanimljive i važne stvari povezane sa EU projektima, kao što su, primjerice:
- Otvoreni natječaji
- Najava natječaja
- Skupovi i konferencije
- Korisni dokumenti
- Korisne mrežne poveznice, i sl.
U svakome slučaju, ovaj oglasnik pojednostavlja i ubrzava prema gore spomenutim obavijestima pristup, koji se često nalazi na teško preglednim mrežnim stranicama, ili se nema dovoljno vremena za istraživanje i pronalazak tema koje su zanimljive samo u jednom uskom području rada - određenoj osobi.
Obavijest i E-glasnik Centra za EU projekte .pdf
11.06.2010.
Stipendije National Endowment for Democracy
Prijave su moguće na stranici http://fellowships.ned.org. Rok za prijave 1. studeni 2010.
Više informacija na www.ned.org
Letak.pdf
10.06.2010.
Obrana doktorskog rada
Igor Wolf, dipl. ing. strojarstva će dana 29. lipnja 2010. (utorak), u 11:00 sati, u Sali za sastanke braniti doktorski rad pod naslovom „Numerička i eksperimentalna analiza parametara toplinske ugodnosti klimatiziranog prostora“
Opširnije.pdf
9.06.2010.
Sveučilište u Rijeci raspisalo je
Natječaj za dodjelu Nagrade za najbolji e-kolegij Sveučilišta u Rijeci u ak. god. 2009./2010.
Rok prijave je 31. kolovoz 2010.
Natječaj.pdf
Obrazac za prijavu
8.06.2010.
3rd EMUNI Conference on Higher Education and Research (EMUNI HE&R 2010)
The Conference will take place in Portorož, Slovenia from 23 to 25 September 2010. The topic will be Entrepreneurial Learning and the Role of Universities.
E-registration and paper submission: through Conference website
Extended Abstract/Paper submission: 15 July 2010
7.06.2010.
Hrvatska sekcija IEEE-a i Odjela za sustave, čovjeka i kibernetiku (SMC) pozivaju na predavanje
"Istraživačko sveučilište i proizvodnja znanja u društvu znanja"
prof. dr. sc. Milan Ivanović, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Elektrotehnički fakultet
Predavanje će se održati u utorak, 8. lipnja 2010. u 12 sati u telekonferencijskoj sobi Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, a prenosit će se između ostalih i u telekonferencijskoj sobi Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno se pozivaju studenti!
Informacije o predavaču, sažetak predavanja.pdf
2.06.2010.
Obavijest prigodom nadolazećeg blagdana Tijelova
Obavješćuju se zaposlenici i studenti da će se prigodom nadolazećeg blagdana Tijelova, spojiti 3. i 4. lipnja. Mole se nastavnici da obavijestite studente o (ne)održavanju nastave odnosno terminu kad će nastavu naknadno održati.
Ured dekana
1.06.2010.

OBAVIJEST O IZBORU DEKANA
Obaviješćuju se zaposlenici, studenti i drugi posjetitelji ove internet stranice da je 25. svibnja 2010. prof. dr. sc. Goran Turkalj, član Zavoda za tehničku mehaniku izabran za dekana Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Mandat novoizabranom dekanu započinje, nakon što izbor potvrdi Senat Sveučilišta u Rijeci. dana 01. listopada 2010. i traje sljedeće tri akademske godine.
Čestitamo novoizabranom dekanu i želimo mu uspješan rad u obnašanju odgovorne funkcije.


      Kontakt:      
Copyright (c) 2005. www.riteh.uniri.hr, Sva prava pridržana;   Grafičko oblikovanje: ..:: design project ::..
Korisničko ime:
Lozinka: