iso
english
Naslovnica 
Arhiva novosti

24.12.2014.
Sklopljen je Sporazum o suradnji na znanstvenoistraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima između Tehničkog fakulteta u Rijeci i tvrtke Brodosplit d.d. iz Splita
Sporazumom se definiraju načela dugoročne suradnje na projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja iz područja djelatnosti Tehničkog fakulteta, a koji mogu pridonijeti ostvarenju razvojnih planova Brodosplita d.d. U svrhu ostvarenja zajedničkih ciljeva dogovoren je rad na istraživačkim projektima, prijavi razvojnih projekata prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja, obrazovanju djelatnika Brodosplita d.d. kroz stručne, sveučilišne i poslijediplomske studije, stručnom i praktičnom usavršavanju studenata Fakulteta kroz studentske prakse i radionice.
24.12.2014.
Obrana doktorske disertacije
Tatjana Ivošević, prof. branit će doktorsku disertaciju pod naslovom Analiza finih frakcija aerosola u Rijeci pomoću nuklearnih analitičkih tehnika u četvrtak 29. siječnja 2015. u 11:00 sati u Vijećnici.
Odluka .pdf    Oglašavanje.pdf    Doktorska disertacija.pdf
19.12.2014.
Akademija tehničkih znanosti Hrvatske raspisuje
Natječaj za dodjelu nagrade akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) za 2014. godinu
Akademija će dodijeliti sljedeće nagrade:
·           Nagradu za životno djelo Moć znanja  (do jednu godišnje);
·           Godišnju nagradu Rikard Podhorsky  (do pet godišnje);
·           Nagradu mladim znanstvenicima Vera Johanides (do pet godišnje, s tim da se jedna od nagrada dodjeljuje uspješnom mladom znanstveniku iz gospodarstva).
Detaljne informacije, Pravilnik i obrasci dostupni su na poveznici: http://www.hatz.hr/pravilnik-o-nagradama/
15.12.2014.
Izabran studentski pravobranitelj
Pravobranitelj Tehničkog fakulteta u Rijeci za akad. god. 2014./2015. bit će Dominik Gorički.
Odluka .pdf
11.12.2014.
Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci sklopio je Sporazum o suradnji na znanstvenoistraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima s tvrtkom Brodotrogir d.d. iz Trogira
Sporazumom se definiraju načela dugoročne suradnje. Obje strane iskazuju interes za suradnjom na područjima od zajedničkog interesa s naglaskom na istraživačko razvojnim projektima i ekspertizama, prijavi i realizaciji zajedničkih istraživačko razvojnih projekata prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja, organiziranju radionica, seminara i predavanja u cilju obrazovanja djelatnika Brodotrogira d.d. kao i stručne prakse za studente Fakulteta.
10.12.2014.
Tvrtka DAIHEN VARSTROJ donirala Tehničkom fakultetu digitalni uređaj za zavarivanje Welbee P500L
U organizaciji Alumni kluba Tehničkog fakulteta, u ponedjeljak 8. prosinca 2014. godine, na Fakultetu je predstavljena nova generacija digitalnih uređaja za zavarivanje i robotizirano zavarivanje tvrtke DAIHEN VARSTROJ. Tom prigodom tvrtka DAIHEN VARSTROJ donirala je Tehničkom fakultetu uređaj za zavarivanje WB P500L u vrijednosti od približno 100 000 kn.
Opširnije
10.12.2014.
Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci objavljuje
poziv na iskaz interesa za sklapanje ugovora o radu za obavljanje poslova asistenta na projektu iz područja tehničkih znanosti u okviru “ADRIATinn“  projekta (IPA Adriatic CBC Programme 2007-2013)
Natječaj .pdf
9.12.2014.
Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci organizira
natječaj za studentske projekte iz kulture i umjetnosti u 2015. godini
Natječaj je otvoren do 15. siječnja 2015. godine, a mogu se prijaviti studenti, grupe studenata i studentske udruge. Natječaju se može pristupiti preko mrežnih stranica Studentskog kulturnog centra http://www.skc.uniri.hr/skc-natjecaj-2015/.

9.12.2014.
Sklopljen je Sporazum o suradnji na obrazovnim, razvojnim i znanstvenoistraživačkim  projektima između Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Hrvatska elektroprivreda d.d. iz Zagreba
Tehnički fakultet u Rijeci, kao visokoškolska i znanstvenoistraživačka ustanova, sklopio je Sporazum s HEP-om, nacionalnom elektroenergetskom tvrtkom koja se više od jednog stoljeća bavi proizvodnjom, prijenosom i distribucijom električne energije, a posljednjih desetljeća i opskrbom potrošača toplinskom energijom te distribucijom plina. Sporazumom su definirana načela dugoročne suradnje na obrazovnim, razvojnim kao i na znanstvenoistraživačkim projektima.
8.12.2014.
Sveučilište u Rijeci objavilo je
četiri natječaja za dodjelu stipendija redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci
Rok podnošenja prijava je do 15. siječnja 2015. godine u 12:00 sati.
Prijave se podnose online, putem sveučilišnog Share Point portala gdje se nalaze upute za prijavitelje na natječaje i popratni obrasci.
Studenti Sveučilišta u Rijeci koji se žele prijaviti na natječaj, a nemaju UNIRI račun elektroničke pošte, trebaju se javiti kontakt osobi na svojoj sastavnici.
Opširnije na:  http://uniri.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=4569%3Anatjeaji-za-stipendije&catid=1%3Avijesti&lang=hr  
8.12.2014.
Ivan Dražić, predavač sa Katedre za primijenjenu matematiku obranio je disertaciju
Ivan Dražić, predavač sa Katedre za primijenjenu matematiku obranio je 01.12.2014. disertaciju pod naslovom “Sferno simetrično trodimenzionalno nestacionarno gibanje mikropolarnog kompresibilnog viskoznog fluida” na Matematičkom odsjeku PMF-a Sveučilišta u Zagrebu. Mentori disertacije bili su izv. prof. dr. sc. Nermina Mujaković sa Matematičkog odjela Sveučilišta u Rijeci i red. prof. dr. sc. Zvonimir Tutek sa Matematičkog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu. Osim mentora disertacije u stručnom povjerenstvu za obranu bili su dr. sc. Ibrahim Aganović, prof. emeritus PMF-a u Zagrebu, dr. sc. Josip Tambača, red. prof. PMF-a u Zagrebu i dr. sc. Igor Pažanin, izv. prof. PMF-a u Zagrebu.
8.12.2014.
Damir Arbula, asistent sa Zavoda za Računarstvo obranio je doktorsku disertaciju
Damir Arbula, asistent sa Zavoda za Računarstvo obranio je 26.11.2014. disertaciju pod naslovom “Raspodijeljeni algoritam za određivanje položaja čvorova u neusidrenoj bežičnoj mreži osjetila” na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Mentor disertacije je prof. dr. sc. Zdenko Kovačić sa Zavoda za automatiku i računalno inženjerstvo, FER, Zagreb. U stručnom povjerenstvu za obranu bili su prof. dr. sc. Vedran Bilas, FER Zagreb, prof. dr. sc. Stjepan Bogdan, FER, Zagreb i prof. dr. sc. Drago Žagar, Elektrotehnički fakultet, Sveučilište Josip Juraj Strossmayer u Osijeku.
8.12.2014.
GoEuro Scholarship Programme
GoEURO je objavio natječaj za stipendiranje studenata, s glavnim ciljem poticanja inovativnosti i kreativnosti.
Stipendija se zove „ A Closer Europe“, a svi studenti koji se žele prijavitit, prilažu projekt svoje vizije bolje povezane i integrirane Europe. Projekti se zaprimaju u raznim oblicima, od videa, preko eseja, do blogova, te bilo kojeg drugog formata koje sudionici mogu osmisliti.
Rok prijave: 15. prosinca 2014.
Pobjednik će imati priliku odraditi plaćeni staž u trajanju od 1-3 mjeseca u Berlinu u GoEuro uredu u 2015. godini. Također će primiti i školarinu u iznosu od 2000 eura, te će najbolji projekt biti objavljen na GoEuro blogu u Španjolskoj, Njemačkoj, Italiji, Velikoj Britaniji i Nizozemskoj.
Više o programu stipendiranja saznajte na mrežnim stranicama GoEURO.
4.12.2014.
Donesena Odluka o promjeni člana Radne skupine za pripremu projektnog prijedloga za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Imenovan je doc. dr. sc. Kristijan Lenac umjesto dosadašnjeg člana prof. dr. sc. Željka Jeričevića.
Odluka .pdf   
4.12.2014.
Obrana doktorske disertacije
Stefan Ivić, mag. ing. mech.  branit će doktorsku disertaciju pod naslovom  Modeliranje i optimizacija polaganja podvodnih cjevovoda u petak 19. prosinca 2014. u 12:00 sati u učionici U1.            
Odluka .pdf    Oglašavanje.pdf    Doktorska disertacija.pdf
4.12.2014.
Donesena Odluka Senata Sveučilišta u Rijeci o raspisivanju Natječaja za dodjelu potpora doktorandima Sveučilišta u Rijeci za realizaciju projekata s ciljem ostvarivanja strateških ciljeva Sveučilišta u ak. g. 2014./2015.
Odluka .pdf   Prilog 1 - obrazac za opis projekta   Prilog 2 - smjernice i kriteriji odabira projekta.pdf   Ugovor.pdf
3.12.2014.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je
Natječaj za dodjeljivanje minimalno 5.000 državnih stipendija redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija

Opširnije
2.12.2014.
OBAVIJEST O ODRŽAVANJU PROMOCIJA
Promocije će biti održane prema sljedećem rasporedu:
petak 5. prosinca 2014.
-  u 10:00 sati - predavaonica P1 - magistri inženjeri strojarstva
-  u 12:00 sati - predavaonica P1 - magistri inženjeri brodogradnje te stručni prvostupnici strojarstva,  
    brodogradnje i elektrotehnike
petak 12. prosinca 2014.
- u 10:00 sati - predavaonica P1 - magistri inženjeri elektrotehnike i računarstva
2.12.2014.
Alumni TFR poziva svoje članove i sve zainteresirane na
Predstavljanje nove generacije digitalnih strojeva za zavarivanje i robotizirano zavarivanje
koje će održati predstavnici tvrtke DAIHEN VARSTROJ u ponedjeljak 08. prosinca 2014. u 14:00 sati, u Vijećnici Fakulteta.
U cilju uspješne organizacije ovog skupa molimo da svoje prisustvo najavite na mail dusko.pavletic@riteh.hr ili mob. br. 091 451 4901 najkasnije do petka, 5. prosinca 2014.
Poziv .pdf
2.12.2014.
Objavljen natječaj za izbor jednog suradnika u suradničko zvanje i na radno mjesto asistent
Natječaj .pdf
      Kontakt:      
Copyright (c) 2005. www.riteh.uniri.hr, Sva prava pridržana;   Grafičko oblikovanje: ..:: design project ::..
Korisničko ime:
Lozinka: